søndag 4. mars 2012

Mandelvafler - lavkarbo selvfølgelig

Jeg har lenge vært på jakt etter en god oppskrift på lavkarbovafler. Utfordringen min er at jeg er litt sær på ingrediensene, og helst vil lage mat uten at jeg trenger å svinge innom helsekosten eller nettbutikken for å handle inn ingredienser. Det vil si at jeg vil ha en oppskrift uten for eksempel johannesbrødkjernemel, bakemix eller proteinpulver. Denne oppskriften har jeg sett flere versjoner av rundt om kring, og er inntil nå den beste jeg har prøvd. Men jeg er ikke 100 % fornøyd. De blir litt tørre synes jeg. Noe som i grunn er litt snodig, med tanke på hvor mye fett de egentlig inneholder. Jeg spekulerer i om det hadde hjulpet å bytte ut noe av rømmen med kremost? Og kanskje redusere litt på mandlene? Det skal forsøkes neste gang jeg lager vafler. Om jeg ikke heller tester ut tipset jeg har fått om at røra til de amerikanske pannekakene også funker som vaffelrøre... Uansett, med en god klatt rømme på toppen av vaffelhjertene, sammen med litt bær, så blir de deilige i alle fall.



3 egg

2 - 3 dl rømme

50 g smeltet smør

vanilje

noen klyper kardemomme

1 ts bakepulver

2 - 3 ts sukrinmelis (smak på røra!)

2,5 dl finmalte skåldede mandler

1 ss fiberhusk
_______________________________________________________________________________

Pisk eggene sammen med 2 dl rømme. Visp inn resten av ingrediensene. Smak til om du synes det er passe søtt. Tilsett evt. mer sukrin. La stå og svelle i et kvarter.

Dersom røra er blitt for tjukk tilsetter du mer rømme. Er den for tynn tilsetter du mer fiberhusk, og lar den svelle litt til.

Stek i vaffeljern. Det er trolig ikke nødvendig å smøre vaffeljernet ditt. Røra er feit nok i seg selv.

Server med rømme og bær.


18 kommentarer:

  1. Härligt, detta ska vi prova snart!

    SvarSlett
  2. Kan man erstatte madlene med mandelmel ? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja! Du må bare bruke mye mindre mengde, enn når du bruker malte mandler.

      Slett
  3. Vafler blir aldri feil, og disse så kjempegode ut!

    SvarSlett
  4. Yummy!! Ser kjempegode ut! Skal prøves :-)

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  5. Jeg laget disse i går, med mandelmel - og de ble knallgode!! Smaker faktisk akkurat som vafler skal gjøre. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvor mye mandelmel brukte du? Har kjempelyst å prøve ut disse! : D

      Slett
  6. Jeg vet du ikke er glad i JBK eller Fiberhusk, men jeg tør vedde på at du blir forbauset over hvor like disse vafflene blir vanlige vaffler om du gir dem en sjanse :)

    http://hanseloggretel.blogspot.com/2011/04/mine-beste-vaffler.html#comment-form

    SvarSlett
    Svar
    1. Fiberhusk går fint, men JBK har jeg bare gitt opp. Jeg har prøvd flere ganger, men alltid endt opp med å kaste det jeg har laget med JBK. Enten får jeg det bare ikke til, eller så er jeg veldig overfølsom for den JBK-konsistensen :( Så nå har jeg gitt bort resten av JBK-glasset mitt til noen som kan bruke det.
      Jeg er ikke kresen på smaker, men har alltid vært litt kresen på konsistenser. Jeg tror stort sett alt jeg ikke liker har med konsistens å gjøre (kaldt smør, jbk, okra, lever...) Er en særing serru.

      Slett
  7. Hei,
    Fristende Lavkarbo sine rømmevafler kan anbefales. Ligner veldig på denne oppskriften, bare mye mindre mandler! :-)

    Fortsatt fin dag!

    Hanne :-)

    SvarSlett
  8. Ja, jeg mistenker at det blir bedre med mindre mandler. Da skal jeg titte på Cecilie sin oppskrift :)

    SvarSlett
  9. Ja, ja, ja!!! Vafler!!!
    Jeg elsker vafler!! Takk Frida, denne skal prøves ut så snart jeg får meg en bedre foodprosessor eller mandel kvern :D

    SvarSlett
  10. Det der med konsistens er veldig forståelig. Jeg har problemer med potet/purre i kombinasjon. Både smak og konsistens. Veldig mye frø i brød, og hadde veldig problemer med jbk til å begynne med i suppe eller saus. Nå klarer jeg meg ikke uten :) Kaldt smør er digg, det kan jeg spise uten noe annet *rødme*

    SvarSlett
  11. Hei! Lagde disse idag. Ble gode, men må nok male mandlene enda finere neste gang. Litt crunchy idag. Vet ikke om det er mitt jern, men syntes de måtte steke veldig lenge før de ble faste nok til å taes ut. Tips? Takker ;)

    SvarSlett
  12. Nja... Nå er det ganske lenge siden jeg laget disse. Men når du sier det, så mener jeg å huske at de måtte steke ganske lenge.

    SvarSlett
  13. Vet du ca mengde carb innhold? :)

    SvarSlett